Ca'del Sette Stranero 2016

Productnr.: CADE03STRA16

Op voorraad
Levertijd: 3 werkdagen

6,95 / fles(sen)
Prijs inclusief btw


De naam van deze wijn, Stranero genaamd, komt van een samengesteld woord gemaakt van het voorvoegsel "stra" dat in het Italiaans de overtreffende trap specificeert en het woord "nero" wat zwart betekent en het wordt gebruikt om de donkere kleur aan te duiden.

We hebben deze naam gekozen omdat deze wijn afkomstig is van de zorgvuldige selectie van de donkerste druiven. Deze selectie wordt gemaakt op de wijnstok door een grondig werk waarmee we de grootste hoeveelheid druiven aan het zonlicht kunnen blootstellen en tegelijkertijd de druiven verwijderen die niet correct worden weergegeven.

Dit is een wijn die de geschiedenis en de tradities van ons territorium weergeeft zoals het gewoonlijk bij elke gelegenheid werd gedronken, op alle maatschappelijke niveaus.

Stranero is dan een wijn die dankzij zijn frisheid en zijn karakteristieke donkere kleur (zwart) geschikt is voor alle gelegenheden.

Type

Rode wijn Veneto I.G.T., verkregen uit de exclusieve expertise van Ca 'Del Sette bij het oogsten van de nieuwe oogst, die iets aan de wijnstok moeten verwelken.

Uit de regio

Provincie Verona en Vicenza.

Grapes

Merlot, Cabernet Sauvignon 50/50

Bodem type

Rijk aan textuur, voornamelijk kalkhoudend en zand.

Eigenschappen

Robijnrode kleur met een boeket die doet denken aan zwarte kers. Goed gestructureerde, volle smaak.

Food pairings

Een prima begeleider van alle soorten gegrild vlees

Serveren op

16 - 18 °C

Alcohol %

12% vol

Blader door deze categorie: Rode wijn